Wijn proeven in de Achterhoek

Wijn proeven in de Achterhoek doe je bij Wijngaard De Reeborghesch

Door de enthousiaste manier waarop Henk Marmelstein over zijn passie vertelt, wordt u even helemaal ondergedompeld in de wereld van wijn. En welke vraag u ook heeft, hij kan hem beantwoorden. Bij onze wijngaard, de beste locatie voor wijn proeven in de Achterhoek, blijft het proeven niet beperkt tot een paar soorten, maar kunt u de meeste wijnen proeven, die wij verkopen. U krijgt dus echt waar voor uw geld. Een wijnproeverij is gekoppeld aan een rondleiding, maar ook los te boeken.

Opzet arrangementen met rondleiding en wijnproeverij

wijn proeven in de achterhoek

De rondleiding
Aan onze wijnproeverijen gaat een rondleiding vooraf. Tijdens deze interactieve reis wandeling voert wijnboer Henk Marmelstein u mee langs de vele wijnranken en u leert alles over het wel en wee op de wijngaard. In circa twee uur beleeft u de wereld van wijn van heel dichtbij: het wijnmakers vak, de druivenrassen en de mooie omgeving. U krijgt een goed beeld van wat er komt kijken bij het maken van wijn.

De Wijnproeverij


Na de rondleiding kunt u onze heerlijke Achterhoekse wijnen proeven. Allemaal wijnen die door kenners en echte wijnliefhebbers zeer gewaardeerd worden en bekroond met nationale en internationale prijzen. Tijdens de wijnproeverij leert u van Henk Marmelstein de fijne kneepjes van het proeven. Hoe u verschillende ingrediënten (appel, citrus, abrikoos, hout) en druivensoorten herkent. Maar ook hoe u ze het beste kunt bewaren en drinken. U proeft maar liefst 8 soorten wijn vergezeld van stokbrood en water. Een wijnproeverij is geschikt voor zowel de ervaren wijndrinker als mensen, die net kennis maken met wijn. De wijnproeverij vindt plaats in de Wijnschoppe, waar ook de wijnkelder is. De schoppe is in de stijl van de gaard ingericht, voorzien van alle faciliteiten en biedt plaats aan 40 personen.

Verschillende wijnarrangementen voor wijn proeven in de Achterhoek

Wij hebben meerdere arrangementen in combinatie met een rondleiding en wijnproeverij. Zoals het arrangement Samen genieten voor een romantisch dagje uit. Of Natuurlijk voor de echte natuurliefhebber en Say cheese als u houdt van kaas. En wat dacht u van Winter wonderland, ons winters arrangement. Bekijk het overzicht van alle arrangementen. Daar vind je ook een link naar de prijzen.

wijnproeverij reserveren

 

Wijn kopen

Wilt u thuis nog kunnen nagenieten of iemand een heerlijk cadeau geven? Na afloop kunt u alle geproefde wijnen bij ons kopen. U hoeft geen cash mee te nemen, want u kunt bij ons pinnen. U kunt ze ook via onze Wijn Webwinkel bestellen. Bekijk hier een overzicht van onze wijnen.