Wijn proeven in de Achterhoek

Wijn proeven in de Achterhoek doe je bij Wijngaard De Reeborghesch

Het enthousiasme waarmee Henk Marmelstein over wijn vertelt, maakt wijn proeven in de Achterhoek een ware beleving. Onze wijngaard is de beste locatie in de Achterhoek om de ambachtelijke wijnen te proeven. En het mooie is dat het proeven niet beperkt is tot een paar soorten. Je mag proeven van de meeste wijnen, die wij verkopen en krijgt echt waar voor je geld. Een wijnproeverij volgt na een rondleiding, maar is ook los te boeken.

Opzet arrangementen met rondleiding en wijnproeverij

wijn proeven in de achterhoek

De rondleiding

Aan onze wijnproeverijen gaat een rondleiding vooraf. Tijdens deze interactieve reis wandeling voert wijnboer Henk Marmelstein je mee langs de vele wijnranken en leer je alles over het wel en wee op de wijngaard. In circa twee uur beleef je de wereld van wijn van heel dichtbij: het wijnmakers vak, de druivenrassen en de mooie omgeving. Je krijgt een goed beeld van wat er komt kijken bij het maken van wijn.

De Wijnproeverij


Na de rondleiding kun je onze heerlijke Achterhoekse wijnen proeven. Allemaal wijnen die door kenners en echte wijnliefhebbers zeer waarderen en bekroond zijn met nationale en internationale prijzen. Tijdens de wijnproeverij leer je van Henk Marmelstein de fijne kneepjes van het proeven. Hoe je verschillende ingrediënten (appel, citrus, abrikoos, hout) en druivensoorten herkent. Maar ook hoe je ze het beste kunt bewaren en drinken. Je proeft maar liefst 8 soorten wijn vergezeld van stokbrood en water. Een wijnproeverij is geschikt voor zowel de ervaren wijndrinker als mensen, die net kennis maken met wijn. De wijnproeverij vindt plaats in de Wijnschoppe, waar ook de wijnkelder is. De schoppe is in de stijl van de gaard ingericht, voorzien van alle faciliteiten en biedt plaats aan 40 personen.

Verschillende wijnarrangementen voor wijn proeven in de Achterhoek

Wij hebben meerdere arrangementen in combinatie met een rondleiding en wijnproeverij. Zoals het arrangement Samen genieten voor een romantisch dagje uit. Of Natuurlijk voor de echte natuurliefhebber en Say cheese als u houdt van kaas. En wat dacht je van Winter wonderland, ons winters arrangement. Bekijk het overzicht van alle arrangementen. Daar vind je ook een link naar de prijzen.

wijnproeverij reserveren

Wijn kopen

Wil je thuis nog kunnen nagenieten of iemand een heerlijk cadeau geven? Na afloop van een wijproeverij kun je alle geproefde wijnen bij ons kopen. En het mooie is: je hoeft geen cash mee te nemen, want je kunt bij ons pinnen. Bekijk hier een overzicht van onze wijnen.