Wijn proeven in de Achterhoek

Wijn proeven in de Achterhoek bij Wijngaard De Reeborghesch

Het enthousiasme waarmee Henk Marmelstein over wijn vertelt, maakt wijn proeven een ware beleving. Alsof je langskomt bij de Harrison Ford van de wijn. Onze wijngaard is de beste locatie in de Achterhoek om de ambachtelijke kwaliteitswijnen te proeven. En het mooie is dat het proeven niet beperkt is tot een paar soorten. Je mag bij Henk proeven van de meeste wijnen, die wij verkopen en krijgt echt waar voor je geld. Van juni tot september kunnen proeverijen ook buiten plaatsvinden. Vooral handig bij wat grotere groepen.

Opzet arrangementen met rondleiding en wijnproeverij

De rondleiding (circa 45 minuten)

wijn proeven in de achterhoek

Aan onze wijnproeverijen gaat altijd een rondleiding vooraf. Tijdens deze interactieve wandeling voert wijnboer Henk Marmelstein je mee langs de vele wijnranken. Je leert tijdens deze ontdekkingsreis alles over het wel en wee op de wijngaard. In circa 45 minuten beleef je de wereld van wijn van heel dichtbij: het wijnmakers vak, de druivenrassen, de wijnranken en de mooie omgeving. Je krijgt een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het maken van wijn.

Wijnproeverij (circa 2 uur)

Na de rondleiding kun je onze heerlijke Achterhoekse wijnen proeven. Allemaal wijnen die kenners en echte wijnliefhebbers waarderen en bekroond zijn met nationale en internationale prijzen. Tijdens de wijnproeverij leer je van Henk Marmelstein de fijne kneepjes van het proeven. Hoe je verschillende ingrediƫnten (appel, citrus, abrikoos, hout, bessen) en druivensoorten herkent. Maar ook hoe je wijnen het beste kunt bewaren en drinken. Je proeft maar liefst 8 soorten wijn vergezeld van stokbrood en water. Een wijnproeverij is geschikt voor zowel de ervaren wijndrinker als mensen, die net kennis maken met wijn. De wijnproeverij vindt plaats in de Wijnschoppe, waar ook de wijnkelder is. De schoppe is voorzien van alle faciliteiten en biedt in coronatijd plaats aan maximaal 20 personen (normaal 40).

Verschillende wijnarrangementen voor wijn proeven in de Achterhoek

Wij hebben meerdere arrangementen in combinatie met een rondleiding en wijnproeverij. Zoals het arrangement ‘Samen genieten’ voor een romantisch dagje uit. Of ‘Natuurlijk’ voor de echte natuurliefhebber en ‘Say cheese’ als je houdt van kaas. En wat dacht je van een Winterse proeverij. Bekijk het overzicht van alle arrangementen waar je uit kunt kiezen.

wijnproeverij reserveren

Wijn kopen op de wijngaard

Wil je thuis nog kunnen nagenieten of iemand een heerlijk cadeau geven? Na afloop van een wijnproeverij kun je alle geproefde wijnen bij ons kopen. En het mooie is: je hoeft geen cash mee te nemen, want je kunt bij ons pinnen. Bestellingen van 20 dozen of meer levert Henk Marmelstein gratis en persoonlijk bij je af. Bekijk hier een overzicht van onze wijnen.