14 Mei 2016 Nacht van de Wijngaard

Vier 14 mei de Nacht van de Wijngaard op De Reeborghesch

Programma De Nacht van de Wijngaard
Op zaterdag 14 ben je van harte welkom op Wijngaard De Reeborghesch. Dan vieren we het wijnfeest ‘Nacht van de Wijngaard’ van 20.00 tot 24.00 uur. We trappen om 20.00 uur af met een rondleiding door onze wijngaard. Bij goed weer vindt de wijnproeverij buiten plaats met diverse hapjes, passend bij onze wijnen. Als het droog blijft, gaan we later op de avond met fakkels door de wijngaard lopen. Ook bouwen we een kampvuur om samen te genieten van de warme sfeer.

Over de Ijsheiligen
De Nacht van de wijngaard wordt gevierd rondom ijsheiligen. IJsheiligen is de naam voor een aantal katholieke heiligen, van wie de naamdagen vallen in de periode van 11 tot 15 mei. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het (voor)jaar waarop nog nachtvorst op kan treden. De naamdagen vormen een periode in mei, die wordt gezien als de grens tussen weer met mogelijk nachtvorst en zomers weer. Het kan wel eens gebeuren dat na half mei nog nachtvorst optreedt, maar die kans is heel klein. In de oude tijden werden tot die tijd vuren ontstoken in de boomgaarden en tussen ander teer gewas, om de kou te verdrijven. Na Ijsheiligen is de kans op nachtvorst veel kleiner en dus ook op vorstschade aan de druiven. De wijngaardeniers hopen op een voorspoedige groei van de druiven zodat ze weer mooie wijnen kunnen maken. De IJsheiligen zijn: 11 mei Mamercus, 12 mei Pancratius, 13 mei Servatius van Maastricht, 14 mei Bonifatius van Tarsus en 15 mei Sophia van Rome.

Ik ben erbij op 14 mei en wil graag reserveren
De toegangskaarten voor de Nacht van de Wijngaard kosten € 15 per persoon en kunt u  reserveren door een e-mail te sturen naar henxagri@hetnet.nl o.v.v. ‘Nacht 14 mei’ en het gewenste aantal kaartjes. In de bevestigingsmail staat waar u het bedrag voor de kaartjes naar kunt overmaken. Na ontvangst van uw betaling, is uw reservering definitief.