Activiteiten

Beleef de wereld van wijn op Wijngaard De Reeborghesch

Ongeacht het seizoen, of u alleen langskomt of met een groep, is er van alles te beleven op de wijngaard. Wij bieden verschillende activiteiten en arrangementen om goed kennis te maken met de wereld van wijn. En hebt u speciale wensen? Dan stemmen wij graag met u een aangepast programma samen.

Waarom Wijngaard De Reeborghesch?

Door de enthousiaste manier waarop Henk Marmelstein over zijn passie vertelt, wordt u even helemaal ondergedompeld in de wereld van wijn. En welke vraag u ook heeft, hij kan hem beantwoorden. Tijdens een proeverij blijft het proeven niet beperkt tot een paar soorten, maar kunt u de meeste wijnen proeven, die wij verkopen. U krijgt dus echt waar voor uw geld. Af en toe is er een kleine expositie met kunstwerken van beginnende kunstenaars of Afrikaanse houtsnijwerken van hoge etnische waarde. De exposities worden op deze site aangekondigd.

Rondleiding en wijnproeverij

Tijdens deze interactieve rondleiding voert wijnboer Henk Marmelstein u mee langs de vele wijnranken en leert u alles over het wel en wee op de wijngaard. In circa twee uur beleeft u de wereld van wijn van dichtbij: het wijnmakers vak, de druivenrassen en de mooie omgeving. U krijgt een goed beeld van wat er komt kijken bij het maken van wijn. Boekt u aansluitend de wijnproeverij, dan kunt u de wijnen ook proeven.

Wijnproeverij
Tijdens de proeverij leert u van Henk Marmelstein de fijne kneepjes van het proeven. Hoe u verschillende ingrediënten en druivensoorten herkent. Maar ook hoe u ze het beste kunt bewaren en drinken. De proeverij vindt plaats in de Wijnschoppe, waar ook de wijnkelder is. De schoppe is in de stijl van de gaard ingericht, voorzien van alle faciliteiten en biedt plaats aan 40 personen. Na afloop kunt u alle geproefde wijnen bij ons kopen. Een proeverij is gekoppeld aan een rondleiding, maar ook los te boeken.

Verschillende arrangementen

Wij hebben speciale arrangementen in combinatie met een rondleiding en wijnproeverij. Zo hebben wij Natuurlijk voor de echte natuurliefhebber? En Say cheese als u houdt van kaas. En wat dacht u van het arrangement Samen genieten voor een romantisch dagje uit? Klik hier voor informatie en prijzen van onze verschillende arrangementen.

Verkoop van wijnen
U kunt ieder dag wijn bij ons kopen. Wilt u zeker weten dat we aanwezig zijn, bel ons even van tevoren. U kunt op ieder moment van de dag al onze wijnen bestellen via onze Wijn Webshop.

 

 

Open dagen
Tijdens de open dagen kunt u zonder begeleiding een kijkje nemen in de wijngaard en vragen stellen aan de wijnboer. Op die dagen is het proeven iets goedkoper dan anders. We hebben dan ook speciale aanbiedingen, die het de moeite waard maken even om te fietsen.

Picknick of barbecue
Op de wijngaard zijn ook zitplaatsen met ruwe tafels aanwezig. U kunt desgewenst ook uw rondleiding en/of wijnproeverij aanvullen met een picknick of barbecue. Daarvoor werken wij samen met een horecabedrijf in de nabije omgeving.

Reacties zijn gesloten.